Το 1ο Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής στις Κυκλάδες MRC Junior (Minoan Robotsports Competition) του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (25/4) στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου.

Διοργανωτές του Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Hellenic Educational Robotics Organization), με τα κέντρα StemRobotics Linguactive & G. Tsounaki L. Centre στην Πάρο.

O Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και στόχος του εκτός από την προώθηση της ρομποτικής και του STEAM σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, είναι να συμπεριλάβει στον παγκόσμιο χάρτη της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών όλη την Ελλάδα. Μια από τις καινοτομίες του ΜRC Junior, είναι ο συνδυασμός της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών, με τον Αθλητισμό!

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μαθητές προνηπίου, νηπίου, Δ’ δημοτικού από τα νησιά της Πάρου και της Νάξου. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν αθλητές – ρομπότ και να συναγωνιστούν στα αθλήματα της πάλης και το ράλλυ στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

bluestarferries

goldenstarferries