Άλλος με την βάρκα μας, φώναζε η Αλίκη Βουγιουκλάκη κι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην αλησμόνητη ελληνική ταινία «Μανταλένα» που γυρίστηκε στην Αντίπαρο.

Άλλος με την βάρκα μας… για να περάσουμε την θάλασσα και να βρεθούμε στην Πάρο και μετά στην «Αγία Άννα».

Άλλος λοιπόν με την βάρκα… της δημοτικής εξουσίας που «μοιράζει» θέσεις, μισθούς και αξιώματα, θα φαντάστηκαν πολλοί (όχι όλοι) προεκλογικά και πήδηξαν στην μία γαλάζια ή στην άλλη γαλάζια βάρκα.

Και να που τώρα, η μία βάρκα πέρασε απέναντι και… ήλθε η ώρα της ανταμοιβής. Η άλλη έμεινε στη μέση, σκίστηκαν τα πανιά…

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους νικητές, αλλά και για κάνα δύο ηττημένους της ίδιας «συνομοταξίας». Κι όλα καλά και… ανθηρά.

Ο λαός ψήφισε, εκφράστηκε… η λαϊκή βούληση. Τι κι αν, άλλα υποσχεθήκαμε κι άλλα κάνουμε. Ποιος νοιάζεται τώρα γι’ αυτές τις «λεπτομέρειες» και ποιος δίνει σημασία. Ποιος νοιάζεται αν κατηγορούσαμε τους προηγούμενους γι’ αυτά που έκαναν, κι εμείς τώρα… κάνουμε τα ίδια και χειρότερα.

Έτσι δεν γινόταν πάντα… Γιατί έχετε την απαίτηση να αλλάξουν οι συνήθειες κι οι… παραδόσεις. Τόσο περίεργοι είσαστε και τόσο παράξενοι, για να μην πούμε αφελείς. Ήμαρτον πια, τόσα χρόνια ψηφίζετε, δεν μάθατε τίποτα ακόμη; Δεν αντιληφθήκατε ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Σταματήστε λοιπόν τις γκρίνιες και τα σχόλια και προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα και… ανεβείτε στην βάρκα!!! Όλοι μαζί… για το νησί!!!

Άλλος με την βάρκα μας… άλλος με την βάρκα μας!!!

Αθανάσιος Μαρινόπουλος