Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα ορόσημο για το εργατικό κίνημα και του λαούς, δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η θυσία των εργατών στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη τον Μάη του 1936, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, οι πρόσφατοι μαζικοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες στην Ευρώπη δείχνουν ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τη μισθωτή σκλαβιά είναι ο δρόμος για την απελευθέρωση συνολικά της ανθρωπότητας από τα καπιταλιστικά δεσμά.

Σήμερα, που όλες οι αντιφάσεις του καπιταλισμού οξύνονται με φοβερές συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, όπως η ακρίβεια σε βασικά είδη, το κόστος της ενέργειας, η ανεργία και η ανασφάλεια για το μέλλον, η άναρχη ανάπτυξη όπως πχ στο νησί μας την Πάρο, σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστικό, απαιτείται ένα δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα. 

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κρύβουν ότι η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και η χρηματοδότηση των ομίλων στη χώρα μας προϋποθέτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα: περαιτέρω υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων και μείωση των πραγματικών μισθών. Γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ένταση των πλειστηριασμών και των εξώσεων. Ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων κοινωνικών αγαθών και υποδομών, στο νερό, στην Ενέργεια, στην Υγεία, στην Παιδεία κ.α. Βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.

Απέναντι σε αυτό το κοινό πρόγραμμα όλων των συστημικών κομμάτων, η απάντηση των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων στις 21 Μάη δε μπορεί παρά να είναι μια: δυνατό ΚΚΕ για να έχει φωνή ο λαός. Δυνατό ΚΚΕ γιατί έχει αποδείξει στην πράξη την συνέπεια λόγων και έργων, τη σταθερή μαχητικότητα, ότι δεν μπαίνει στο χέρι κράτους και επιχειρηματιών, ότι πρωτοστατεί σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα και να πάρει ανάσες ο λαός. Δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι το Κόμμα που πιστεύει στη δύναμη των εργαζόμενων και προτάσσει σταθερά την προοπτική του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και ανισοτιμίας.

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου