Την Πέμπτη (27/7) πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Μαραθιού εκδήλωση από την ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης της. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το έργο που έχει πραγματοποιήσει η ΑΜΚΕ στον ένα χρόνο της ύπαρξής της.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και ο επικεφαλής της, Κώστας Ροκονίδας, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2019 για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων λατομείων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση συντονιστικής και άλλων επιτροπών, επιτροπές που απαξιώθηκαν από την τακτική της Δημοτικής Αρχής. Αυτή ακριβώς η κατάσταση οδήγησε τους ενδιαφερόμενους φορείς στην ίδρυση της ΑΜΚΕ. Τον Ιούλιο του 2022 επανήλθαμε για να αποτρέψουμε την πώληση της έκτασης που βρίσκονται οι στοές σε ιδιώτες, πράγμα που πετύχαμε. Ταυτόχρονα ζητήσαμε και έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο, συνάντηση επιτροπής του Δήμου με την Υπουργό Πολιτισμού όπως και μίσθωση του χώρου από τον Δήμο με προοπτική της επίλυσης του ιδιοκτησιακού για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι σχετικές μελέτες προστασίας και ανάδειξης. Δυστυχώς και πάλι μετά από ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».

Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν και τα ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες της ΑΜΚΕ για τον επόμενο χρόνο.

bluestarferries

goldenstarferries