Την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης για την Πέμπτη 27/7) του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά με επιστολή του ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πύρινος εφιάλτης που έζησε ακόμη μια φορά η Ρόδος δεν έχει τελειώσει».

Η επιστολή αναφέρει:

«Ο Ροδιακός λαός, που δεν είδε επί 8 μέρες το “επιτελικό” κράτος να τον προστατεύει από την καταστροφή είναι ακόμα εκεί που η συνείδησή του το επιβάλλει. Στον αγώνα για να προστατέψει τα σπίτια του, τα χωριά του, τον φυσικό πλούτο του νησιού και τους επισκέπτες που φιλοξενεί.
Η δικαιολογημένη οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Και από την εγκατάλειψη του κεντρικού κράτους και από την έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού Δήμου και Περιφέρειας. Το “θαύμα” το έκανε πάλι ο ίδιος ο Ροδιακός λαός με όσα μέσα διέθετε, με όποιο τρόπο μπορούσε, μαζί με τους εθελοντές και τις λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις που έχει αφήσει το κράτος στο νησί.
Δεν διανοούμαστε να ζήσουμε ξανά στη Ρόδο, ούτε σε κανένα άλλο νησί και άλλη καταστροφή που έχει τη σφραγίδα μιας εγκληματικής πολιτικής στην αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.
Είναι επιβεβλημένη η συζήτηση αυτή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που πρέπει να γίνει ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στη Ρόδο και μετά από το τέλος αυτής της τραγωδίας
».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets